Wanneer je een nieuw (sport)bedrijf start zeggen wij altijd ‘begin met familie en vrienden’. Nodig ze uit om bij je te komen sporten en vraag of ze iemand meenemen. Uiteraard kosteloos voor iedereen de eerste keer. Afhankelijk van het soort bedrijf kun je een demo uur of demo dag (EMS) organiseren.

Flyers
Random flyeren of bij mensen in de brievenbus doen is vooral handig wanneer je snel veel geld wil uitgeven. Effectief flyeren doe je door de flyers zelf te geven aan mensen die bij je doelgroep passen. Maak een praatje, geef ze een glimlach en vraag of ze de volgende les een keer meedoen. Uiteraard kosteloos of tegen een zeer aantrekkelijk tarief. De flyer voorzie je van een QR-code waarmee ze de eerste les kunnen boeken.

Geef buiten les
Als je bedrijfstak het toelaat ga buiten lesgeven op plekken waar mensen actief zijn. Denk hierbij aan wandelaars, fietsers, hardlopers, in wijken, rondom sportlocaties etc. Neem iemand mee die tijdens de les flyers uitdeelt aan voorbijgangers die passen bij jouw doelgroep.

Social media
Onderschat niet wat social media kan doen. Post van iedere les foto’s, 1 groepsfoto en foto’s tijdens de activiteiten. Klanten vinden het maar wat leuk om zichzelf hardwerkend terug te zien. Dat zijn meestal niet de activiteiten die worden vastgelegd, maar waar we wel wekelijks meerdere uren insteken. Klanten delen de leukste foto’s wat je zichtbaarheid vergroot. Laat ook afwisseling en vooral plezier zien in de foto’s. Iemand kan je al voor weken of maanden volgen voordat ze de stap maken om contact op te nemen voor een proefles. Maak het ze gemakkelijk en zorg dat je proefles link zichtbaar is bij iedere post of in je bio op Instagram!

Mond tot mond
De beste reclame is mond tot mondreclame! We bevelen iemand anders uitsluitend iets aan wanneer we er zelf tevreden over zijn. Jouw klanten zijn dus je beste ambassadeurs!

Bring a friend day/week
Organiseer met regelmaat een ‘Bring a friend’ training of maak er zelfs een feestweek van. Iedere training dat er een friend mee is krijgt de brenger en de friend bijvoorbeeld een eiwit shake na afloop. Rot voor klanten die niemand hebben gebracht, maar een motivatie om volgende keer wel iemand mee te nemen.

Acties en kortingen
Onze minst favoriete manier om nieuwe klanten te werven. Acties en kortingen. Waarom? Omdat jij jezelf niet op waarde schat en je klant daarmee al helemaal niet. Acties en kortingen bij de start juichen we juist wel toe. Je hebt tenslotte nog iets te bewijzen. Maar wanneer jij jezelf hebt bewezen, hoef je niet meer met aanbiedingen te strooien.

Een variant op acties en kortingen is het weggeven van meer waarde. Bijvoorbeeld, bij de aankoop van een jaarabonnement ontvang je 1 gratis Personal Training. Of wanneer je een vriend aanbrengt ontvangen jullie beide een sporttas met logo van de gym of samen een Duo training. De variaties hierop zijn eindeloos en geven altijd meer dan wat iemand aankoopt, maar laat tegelijkertijd ook zien wat je nog meer te bieden hebt. Klanten ervaren wat Personal Training voor ze kan betekenen en nemen dit mogelijk in overweging om hun doel te bereiken.

De uiteindelijke kern is dat jij je zichtbaarheid moet verhogen! Zichtbaarheid buiten en op social media. Wanneer potentiële klanten niet van je bestaan weten kunnen ze ook geen klant worden.

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN