Vorige week stelden we dat je meer omzet uitsluitend kunt genereren door nieuwe klanten aan te trekken. De meesten waren het hier absoluut niet mee eens, en wij sluiten ons daarbij aan.
Nieuwe klanten kunnen zeker bijdragen aan meer omzet voor je studio, maar ze zijn niet de enige bron. Ook uit je huidige klantenbestand kun je meer omzet halen. Hier zijn 7 manieren om je omzet te verhogen zonder dat je nieuwe klanten hoeft te zoeken.

1. Merchandise
Verkoop producten met jouw logo die passen bij je branche. Heb je een boksschool? Denk dan aan bokshandschoenen, scheenbeschermers en windsels met jouw logo. Heb je een yogastudio? Denk dan aan yogamatten of zitkussens. Ook t-shirts, sporttassen en waterflessen zijn goede opties. Deze kunnen door iedereen gebruikt worden, en waarom niet van hun favoriete sportschool of studio?

2. Supplementen
Supplementen zijn voor iedereen nuttig, en met jouw expertise kun je klanten hierover informeren en adviseren. Denk aan multivitaminen, vitamine D, visolie, maar ook aan eiwitshakes en repen. Verdiep je in verschillende merken en kies wat bij jouw visie en sportschool past.

3. Eten en drinken
Je hoeft geen complete bar te starten, maar het verkopen van eten en drinken kan je omzet een extra boost geven. Denk aan een koelkast met sportdranken, een display met energiebars, en een koffie/thee bar. Betalingen kunnen eenvoudig via de Pay n Plan app met een rittenkaart worden geregeld.

4. Recepten e-book
Als je klanten helpt met fit worden en afvallen, heb je waarschijnlijk veel recepten. Bundel deze in een e-book en verkoop het via de app. Zet het boek in de spotlight op het startscherm van de app zodat iedereen het ziet. Heb je veel recepten? Maak elke maand een nieuw e-book en creëer zo schaarste. Met Active Campaign kun je de downloadlink automatisch versturen.

5. Trainingsschema’s voor vakantie
Gaan je klanten op vakantie en willen ze in beweging blijven? Maak enkele standaard trainingsschema’s die voor iedereen geschikt zijn en aan te passen in moeilijkheidsgraad. Verkoop ze op dezelfde manier als je recepten e-books. Na aankoop ontvangen klanten de downloadlink via Active Campaign.

6. Workshops, challenges of eenmalige trainingen
Organiseer extra lessen voor klanten die deelnemen aan een mudrun of een hardloopwedstrijd. Ze kunnen hiervoor een losse rittenkaart kopen. Workshops door externe partijen zijn ook een goed idee. Verkoop hier ook losse rittenkaarten voor.

7. Upselling
Kijk of je sommige klanten kunt upgraden naar een groter abonnement of Personal Training lessen. Bied klanten een aantrekkelijk aanbod dat past bij hun behoeften en mogelijkheden. Heeft een Personal Training klant een aflopend pakket en wil deze niet verlengen? Zorg ervoor dat ze in ieder geval je groepslessen blijven volgen, dat is wel zo gezellig!

Wij noemde het al eerder, maar maak gebruik van de ‘etalage’ in de Pay n Plan app. Hierin kun jij steeds wisselende producten tentoonstellen. Op deze manier geef je deze producten extra aandacht. Dit kan een aanbieding zijn, merchandise of het maandelijks wisselende recepten e-book. Zorg voor steeds andere plaatjes, zodat je de aandacht trekt. Is een product bijna uitverkocht en komt deze niet meer terug? Maak dit zichtbaar op je plaatje. Via Canva kun je heel gemakkelijk vierkante plaatjes maken. Maak gebruik van het ‘Instagram-bericht’ template.

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN