Van beveiligingsbedrijf naar een sportschool met 1100 actieve sporters.

Wat begon om beveiligers fitter te maken groeide in een aantal jaar uit tot een sportschool met 1100 actieve sporters. Waar het stopt? Volgens Patrick Bouwer is deze vraagt niet meer te beantwoorden. Deze unieke ondernemer is gestopt met het beantwoorden van deze vraag. Zijn succes? Een unieke formule waar Pay n Plan bij geholpen heeft.

We begonnen met HIIT-trainingen voor onze beveiligers. HIIT-training was in die tijd nog vrij onbekend. We begonnen op woensdagavond en vrijdagochtend. Al snel groeide we van 2 naar 4 leden en van 4 naar 10 leden en zo verder. Het was zo’n succes dat ik besloot mijn beveiligingsbedrijf te stoppen en me volledig te focussen op de sportschool. We wilde geen abonnementen en werkte in het begin met strippenkaarten en losse betalingen. Je kunt je voorstellen wat een rompslomp dit iedere avond gaf en hoeveel inkomsten we eigenlijk lieten liggen.

“Door het betaalsysteem is onze omzet verdrievoudigd.”

We zijn toen opzoek gegaan naar een betaalsysteem. Door het betaalsysteem is onze omzet verdrievoudigd. Er slingert geen geld meer op de balie en er staan geen mensen meer in de les zonder een strippenkaart en zonder dat de strippen ook worden geïncasseerd. Normaal namen leden mensen mee voor een proefles en wisten we niet wie we binnen hadden. Nu loopt dit direct via de app en kunnen we de proefles gelijk opvolgen.

“Het systeem geeft ons de mogelijkheid om contact te houden met 1100 actieve sporters”.

Ik denk dat we onze groei te danken hebben aan de vrijblijvendheid. Mensen kunnen met een strippenkaart zelf komen sporten wanneer ze willen. We hebben nu 300 tot 400 actieve sporters en de rest komt af en toe. Nu begint bijvoorbeeld de zomerstop bij verenigingen weer en korfballers, voetballers en hockeyers komen weer massaal bij ons sporten met een strippenkaart. Doordat we in het systeem niet hoeven te betalen per persoon kunnen we een database opbouwen. Inmiddels hebben we 1100 actieve sporters in ons ledenadministratie systeem van Pay n Plan die we steeds actief kunnen benaderen. Dit doen we dus ook rond de zomer- en winterstop. Het fijne is dat we hier gewoon een vast bedrag per maand voor betalen en niet bij iedere persoon dat in ons systeem komt extra kosten krijgen.

 

“In één oogopslag zie ik mijn omzet en zie ik welke lessen minder lopen. Hierdoor kan ik direct een actie bedenken en een les promoten.’

Als ondernemer wil ik weten hoe ik het doe. Via het dashboard kan ik iedere dag de omzet zien en weet ik of we op koers liggen. Dit geeft enorm veel rust. Als de inkomsten een dag achterblijven kan ik precies achterhalen hoe. Zo zie ik bijvoorbeeld welke strippenkaarten bijna aflopen en deze kan ik opvolgen. Hierdoor stuur ik op mijn omzet.

“Nooit meer gekloot met bonnetjes en met 1 druk op de knop alle informatie voor mijn kwartaalaangifte”

Vroeger moest ik alle bonnen verzamelen en mijn contante geldstroom goed invoeren. Alles moest ik verantwoorden en dat kostte veel tijd. Nu loopt alles via het systeem en met één uitdraai heb ik alle informatie voor mijn boekhouding. Geen contant geld meer en duidelijk te managen inkomstenstromen. Hierdoor kan er veel minder fout gaan. Vooral bij veel contant geld en onduidelijke geldstromen word je interessant voor de belastingdienst. Door transparant te werken kan je altijd inzicht geven en dit geeft een hoop rust. Je weet gewoon dat alles goed geregeld is.

“Met slecht één pushbericht bereiken we onze huidige klanten. Makkelijker kunnen we onze nieuwe abonnementen niet verkopen.”

We hebben al drie keer ons pand uitgebreid en zelfs nu is het al te klein. Toch blijven we bezig met ons te ontwikkelen. De nieuwste ontwikkeling is Milon Cirkel die we hebben aangeschaft. Hiervoor gaan we wel met abonnementen werken en het mooie is dat we dit gelijk in het systeem kunnen aanpassen. Mensen betalen netjes de contributie via het systeem en we hebben hier dus zelf geen omkijken naar. We zijn de Milon Cirkel nu aan het promoten onder onze huidige actieve sporters. Wat fijn is zijn de kortingscodes die we kunnen aanmaken in het systeem. Hiermee kunnen we acties bedenken om de abonnementen te verkopen onder de huidige actieve sporters. Deze acties versturen we via een pushbericht en zo kunnen we met één druk op de knop onze 1100 actieve sporters bereiken.

“Persoonlijk contact, geen agressieve verkoop en altijd bereikbaar”

Wij hebben voor Pay n Plan gekozen omdat de klik er meteen was. Ze zijn altijd bereikbaar en je krijgt altijd gelijk de juiste persoon aan de lijn. Zelfs als ze telefonisch even niet bereikbaar zijn en ik ze mail reageren ze altijd snel.

“Het is net als een rijbewijs. Als je hem niet hebt mis je hem niet, maar als je die eenmaal hebt wil je nooit meer zonder.”

Tegen andere ondernemers zeg ik vaak gewoon doen. Absoluut! Het bespaart je zoveel tijd en helpt je echt groeien. Laatst sprak ik nog een andere ondernemer die buiten bootcamp geeft en stond te kloten met zijn kassa en contant geld. Als het regent wordt alles nat en als het waait kun je achter je geld aan. Eén groot drama dus. Ik heb hem het oprechte advies gegeven om het volledige pakket te nemen en te stoppen met tobben. Wel heerlijk herkenbaar om te zien, want vroeger was ik zelf ook zo aan het tobben. Aldus Patrick Bouwer – DATO TRAINING HIIT CENTRUM

Ervaar zelf ons systeem

Wil jij ons systeem ook ervaren? Vraag dan nu een vrijblijvende demo aan. Twijfel je nog? Bel dan één van onze klanten om persoonlijk van hun te horen wat het systeem voor hun heeft betekent. Zij zullen je ook vertellen waar zij tegen aan liepen en hoeveel tijd de inrichting van het systeem kost. Kortom: je kunt alles aan ze vragen. Wij geloven in ons systeem en staan klaar om jou te helpen.

Gratis demo aanvragen