“Samenwerken met andere bedrijven kost je klanten”. Deze stelling deelde wij bijna 2 weken geleden. En ondanks dat de reacties en unaniem oneens zijn met deze stelling spreken wij met regelmaat ondernemers die hier wel van overtuigd zijn.

Waar komt deze overtuiging vandaan? Om dit met 100% zekerheid te kunnen stellen zouden wij verder onderzoek moeten doen. Echter hebben wij wel een idee hoe het komt. Het heeft naar onze mening alles te maken m et onzekerheid en angst om te verliezen.

Onzeker over je eigen kwaliteit en kunnen. Onzeker of je dit goed kan overbrengen en uitvoeren. Maar jij bent degene met deze kennis, jij hebt een opleiding gevolgd en je voert dit uit in de praktijk. Jouw klanten komen bij jou om hulp, begeleiding en voor de kennis die jij hebt. Vertrouw op jouw kennis en je kunde!

Angst om te verliezen. “Wat als ik mijn klanten doorstuur, maar er wordt niemand terug gestuurd?” Het doorsturen van klanten zal nooit evenredig zijn. Je wisselt namelijk niet letterlijk van klant. Je kijkt en luistert naar de klant en ontdekt wat deze nodig heeft. Ligt dit buiten jouw expertise? Dan stuur je de klant door naar een collega. Dit betekent niet dat jouw klant direct bij jou vertrekt, maar wel dat deze voor dit specifieke onderdeel naar een collega gaat. Deze collega stuurt vervolgens niet een willekeurige klant door om weer ‘gelijk’ te staan. Dit is niet in het belang van de klant. Je collega stuurt een klant door wanneer er gezien wordt dat deze klant jouw expertise nodig heeft.

Onderneem jij nog steeds met het gevoel te moeten concurreren met je collega’s? Lees dan zeker even verder naar de voordelen van samenwerken:

Uitbreiding van je bereik: Door samen te werken met andere ondernemers bereik je mensen die anders wellicht niet van je zouden hebben gehoord. Dit vergroot je zichtbaarheid en kan leiden tot grotere interesse in jouw dienst.
Synergiën creëren: Samenwerken met andere ondernemers stelt jou in staat om synergiën te creëren die anders niet mogelijk zouden zijn Wellicht biedt jouw expertise een perfect aanvulling op wat je collega aanbiedt, waardoor beide partijen profiteren van elkaars klantenbestand.
Vertrouwen opbouwen: Wanneer klanten zien dat je bereid bent samen te werken met andere ondernemers kan dit hun vertrouwen in jou vergroten. Het laat zien dat jij het beste wil voor je klanten, zelfs als dat betekent dat jij (tijdelijk) een stapje terug moet doen.
Ontwikkelingen stimuleren: Samenwerken met andere ondernemers is een broedplaats voor ontwikkeling. Door ideeën te delen kunnen nieuwe diensten ontstaan waar alle partijen van profiteren.

Kortom, samenwerken met andere ondernemers levert je klanten op. Het grote cola merk verkoopt zijn producten ook niet zelf aan de gebruiker. Dit doen supermarkten, benzine pompen en restaurants. Zij werken samen om het product aan de gebruiker te verkopen.

Dus, laten we de handen ineenslaan en samenwerken om onze ondernemingen naar een hoger niveau te tillen. En handig! Wanneer jullie beide gebruik maken van Pay n Plan kan de klant makkelijk wisselen tussen de bedrijven om de afspraken in te plannen met 1 app en 1 account.

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN