In de laatste maand van het jaar zijn wij altijd druk met cadeautjes kopen, lekker eten en feestjes. Sporten schiet er vaak bij in en wordt wéér een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Van ons krijg je 4 tips voor leuke december work-outs voor het hele gezin. De creativiteit is verder aan jou.

 

  1. Pieten training

Op kleuterscholen is deze erg populair, maar jij kunt hem natuurlijk ook doen. Leer alles om als een echte piet over de daken te rennen en cadeautjes in schoorstenen te doen. Ideeën voor oefeningen:

  • ’s Nachts is het donker. Blinddoek 1 persoon en op aanwijzingen van het team moet hij/zij een parcours afleggen. Het snelste team wint!
  • Estafette met een zandzak (zak met cadeautjes).
  • Een stapel cadeautjes. Welk team heeft als eerste alle cadeautjes aan de overkant gebracht.

 

  1. Speurtocht met hardloop Piet:

Maar deze speurtocht is het natuurlijk niet rustig zoeken naar aanwijzingen. Het paardje gaat in galop! Bij iedere aanwijzing kunnen er kracht, balans of samenwerk oefeningen als opdracht staan. En je mag pas verder als die goed is uitgevoerd. Maak er een mooi/spannend verhaal van en ze moeten de speurtocht binnen x aantal minuten afronden, anders is b.v. de boef er met de cadeautjes vandoor. Gegarandeerd succes!

 

 

  1. Kerst familie work-out:

Na het kerstontbijt is een work-out een goed idee. Er wordt genoeg gegeten deze dagen, dus wat extra calorieën verbranden is geen overbodige luxe. Maak het extra gezellig door iedereen een fout kerstshirt aan te laten doen. Foute kerstmuziek erbij en het feestje is compleet. Daarna kan iedereen met een goed gevoel aan de rest van de kerstversnaperingen beginnen. Door families tegen elkaar te laten strijden, is er tijd voor het gezin in een hele andere context. Echt een familiemomentje dus!

 

  1. Knallend het jaar uit:

Wees alle goede voornemens voor en ga knallend het jaar uit! Laat mensen tussen het oliebollen bakken nog 1x flink zweten! Hier kun je variaties bedenken op b.v. met een lepel in je mond een ei naar de overkant brengen. Maak van het ei een (mini)oliebol en ga zo maar door.

Alle work-outs zijn natuurlijk ook aan te passen voor alleen volwassenen, maar zijn minimaal net zo leuk.

TIP: Steek energie in deze work-outs, je kunt ze ieder jaar laten terugkomen. Maak b.v. kerstbomen die ze moeten versieren door de versiering heen en weer te brengen. Deze materialen kun je volgend jaar weer gebruiken en wordt zo een echte (familie) traditie. Zodra het eerste jaar een succes is, zullen ze volgend jaar vragen wanneer deze work-outs plaatsvinden.

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN