Heb jij wel eens Ziggo of KPN gebeld om je tv abonement even 3 weken te pauzeren, want je gaat op vakantie en dan maak je er geen gebruik van… Niet? Waarom doen we dit dan wel met ons sportabonnement?

 

En toch heb ook jij deze vraag gekregen van jouw klanten. Ga jij hierop in? Pauzeer jij het abonnement?

Ons advies is niet pauzeren. Je klant heeft gekozen voor een abonnement, een overeenkomst en daarmee ook voordeel. Je klant betaald per les namelijk minder dan met een rittenkaart, mits jij de juiste prijzen hanteert. Hierover lees je alles in deze blog. Door een klant tegemoet te komen met pauzeren geef je ze ook nog de flexibiliteit van een rittenkaart (geen afspraak = niet betalen) en doe jij jouzelf en je dienst tekort.

 

Als ik niet pauzeer zeggen mij klanten op.

Blaffende honden bijten niet. De klant gaat in op jouw angst, het verliezen van klanten. De meeste zullen niet opzeggen wanneer jij in je kracht staat en duidelijk bent dat jij niet aan pauzeren doet. Zeggen ze wel op? Dan kun jij jezelf beter de vraag stellen of dat wel de klanten zijn die jij wilt bedienen.

 

Tip om opzeggingen te voorkomen.

Uiteraard kun je wel voorkomen dat klanten opzeggen door met jaarcontracten te werken. De klant neemt een abonnement voor minimaal 1 jaar af, daarna is het abonnement maandelijks opzegbaar. Op deze manier vallen alle vakanties eenmaal in de contractduur en is gelijk duidelijk dat je niet pauzeert. Zeggen ze het jaar daarna voor de vakantie op en komen ze na de vakantie terug? Laat ze een nieuw abonnement afsluiten met opnieuw een jaarcontract.

 

Ik ga zelf op vakantie en ik heb geen vervanging. Er is dus geen aanbod.

Hiervoor hebben wij 1 tip. Neem in je algemene voorwaarden op dat er in de prijzen rekening is gehouden met 5 weken vakantie. 3 weken in de zomer en 2 weken rond kerst en oud & nieuw. Op deze manier kun jij met een gerust hart op vakantie zonder direct omzet mis te lopen. Klanten die gelijktijdig vakantie hebben, hebben mazzel.

 

Toch aanbod creëren tijdens (jouw) vakantie?

Als we iets geleerd hebben van het afgelopen jaar is dat we alles vanuit huis kunnen doen. Sporten dus ook! Neem een aantal lessen op en deel deze met je klanten. Denk aan een afgeschermd You tube account. Op deze manier heb je sowieso aanbod en houdt jij je klanten fit.

Tijd om van de zon te genieten! Fijne vakantie!

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN