Dat een eigen bedrijf opstarten investeren is weet Patrick Hollander van Fit Up als geen ander. Hij was net getrouwd en vader geworden van een tweede kind toen hij startte met zijn onderneming. Inmiddels heeft hij een modus gevonden en kan hij veel tijd besteden met zijn kinderen en partner. Met 200 leden is Fit Up nu ook een bekend leerbedrijf, zodat Patrick zijn passie en kennis kan overdragen aan leergierige stagiaires.

Leuk stagiaires!
Ja inderdaad! Ze zijn leergierig en enthousiast. Op die manier wil ik mijn passie voor sport overbrengen, mijn kennis delen en ze een goede basis en waarde meegeven. Dat zijn lessen waar zij de rest van hun leven nog iets aan hebben. 

Tijdens de training is er aandacht voor coaching en teambuiling om een echt teamgevoel te creëren.

Hoe ben je begonnen met Fit Up?
Na 13 jaar militair te zijn geweest ben ik begonnen met All PHysics Training met één klant, die nog steeds klant is, in het Bijlmerpark in Amsterdam. Ik begon met bootcamp en gebruikte mijn kennis en ervaring van defensie om mensen te coachen. Tijdens de training is er aandacht voor coaching en teambuiling om een echt teamgevoel te creëren. Inmiddels zijn we gegroeid naar meer dan 100 leden en geef ik naast verschillende groepslessen ook personal training. 

Hoe ging het in de opstart van All PHysics Training?
Dat was niet altijd makkelijk. Wanneer je een eigen bedrijf start moet je veel investeren. Ik was toen net getrouwd en ons tweede kind was net geboren. Dit is wel even lastig geweest, gelukkig heb ik daar nu een goede modus in gevonden. Ik heb meer tijd met de kinderen. Ik kan ze naar school brengen en uit school halen. En af en toe kan ik ook nog met ze lunchen, dus dat is ideaal!

 “Wanneer je een eigen bedrijf start moet je veel investeren.”

Toch heb je ervoor gekozen om naast Fit Up te blijven werken.
Ja, ik werk nog 16u bij de NS op kantoor. Helaas loop ik al een aantal jaar met knieklachten en moet binnenkort opnieuw geopereerd worden. Na een operatie kan ik een aantal weken niet werken, bij de NS ga ik de ziektewet in en dan weet ik dat ik een inkomen heb. Als ik bij Fit Up niet werk, heb ik ook geen inkomsten. Dat brengt met mijn knie dus een risico met zich mee.

Sinds augustus 2016 ben je klant bij Pay n Plan, hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Dat weet ik eigenlijk niet meer. Volgens mij via internet, ik raakte in gesprek met Wouter, hij vertelde mij hoe Pay n Plan werkt. Ook hadden we een goede klik en heb ik de keuze gemaakt om over te stappen. De app vind ik erg toegankelijk, ook voor mijn klanten.

 

De proefles is mijn favoriete feature. Het is laagdrempelig voor klanten, want er is nog geen verbintenis.

Waar zet jij de app voor in en wat is je favoriete feature?
Lesrooster, betalingen, kortingscodes en proeflessen. De proefles is mijn favoriete feature. Het is laagdrempelig voor klanten, want er is nog geen verbintenis. De link van de proefles kan ik makkelijk gebruiken in post en advertenties op social media. Op zakelijk gebied ben ik niet zo sterk, maar deze tool is heel makkelijk te gebruiken!

Wat heeft Pay n Plan betekent voor Fit Up?
Pay n Plan betekent voor mij groei in leden en heeft mij veel werk ontnomen. Tijd en energie die ik in de werkvloer kan steken of in mijn gezin. Voorheen moest ik zelf de rittenkaarten bijhouden wanneer klanten geweest waren. Nu kopen klanten een nieuwe kaart wanneer de kaart op is. Ook dit geeft het systeem goed aan en klanten worden direct naar de shop geleid om een nieuwe te kopen.

 “Ik wil ruimere openingstijden en oud leden weer actief krijgen.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?
Op lange termijn wil ik 7 dagen in de week met Fit Up bezig zijn en mijn baan bij de NS opzeggen. Op korte termijn gaan we de ruimte omgooien en komen er nieuwe apparaten. Verder wil ik ruimere openingstijden en oud leden weer actief krijgen.  

Wist je dat je in het dashboard kan zien welke klanten er niet actief zijn?
Goed om te weten! Dat dashboard ga ik eens bekijken, dan heb ik in ieder geval alle gegevens van oud leden en kan ik ze gaan benaderen.

 “Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.”

Welk advies geef jij je mede ondernemers?
Tegen startende ondernemers zou ik willen zeggen: “Maak gebruik van middelen die je aangeboden worden”. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Deze middelen, of het nou om Pay n Plan of een voedingsapp gaat, ze nemen je veel werk uit handen en brengen je heel veel kennis. Hiermee haal je goede resultaten en kun jij je dus richten op je tevreden klanten.

Wat is het geheim van Fit Up?
Fit Up = Fit Up vanwege het totaal concept. Sport en voeding onder één dak. Het is laagdrempelig en ik geef iedereen wat extra aandacht. Wij gaan verder dan alleen een lesje. Mijn leden zeggen wel eens het gevoel te hebben een personal training te krijgen terwijl ze een groepsles volgen. Eigenlijk snij ik mijzelf dan in de vingers, want ze vinden personal training dus niet nodig. Maar dat extra beetje aandacht geef ik ze graag!

 

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN