Voormalig kleuterjuf Francis heeft nooit ambitie gehad om iets voor zichzelf te beginnen, maar gaf 3,5 jaar geleden voor de grap 4 meiden een HIIT training op vrijdag ochtend. Een week later waren het 10 meiden en nu heeft HIIT by Fran 300 leden!

 

Oeps! Dat grapje is een beetje uit de hand gelopen. Hoe ben je daar zo ingerold?

Haha ja. Zelf heb ik altijd op hoog niveau geturnd en heb hierdoor een enorme passie voor sport. Nadat ik een aantal cursussen heb gedaan ben ik trainingen gaan geven bij iemand anders. Nadat ik daar gestopt ben werd mij gevraagd om op vrijdagochtend een les te verzorgen voor 4 meiden. Die 4 waren een week later 10 meiden en al snel werd mij gevraagd of ik maandag avond ook les wilde geven. Nu ben ik meerdere avonden per week van huis. Gelukkig steunt mijn man mijn passie en neemt hij de zorg voor onze dochter op zich wanneer ik in de avond mijn lessen geef.

 

“Sommige klanten komen iedere dag trainen, dan is voldoende afwisseling wel belangrijk.”

 

Dus van kleuterjuf naar HIIT training juf!

Haha ja, 1,5 jaar geleden ben ik gestopt als kleuterjuf. Hoewel ik de feestperiode van Sinterklaas en kerst mis, kan ik het creatieve ook kwijt ik mijn lessen. Sommige klanten komen iedere dag trainen, dan is het toch belangrijk dat er voldoende afwisseling is in de les.

 

Voor welke trainingen kunnen we bij jou terecht?

Je kunt bij mij terecht voor groepslessen en personal training. Op aanvraag geef ik small group training en bedrijfsfitness. Zo ben ik sportinstructeur bij de brandweer en heb ik een keer een hardloop clinic gegeven voor hotel gasten. Ieder jaar doen wij mee aan de Break Out Run, een paar weken daarvoor organiseer ik een speciale training om ons daar op voor te bereiden. Hier probeer ik altijd een feestje van te maken! Daarnaast geef ik regelmatig workshops of extra trainingen. Alle inschrijvingen en betalingen lopen via Pay n Plan.

 

“Klanten namen geld mee in een envelop met hun naam erop.”

 

Je bent nu ruim 2 jaar klant bij ons, hoe deed je de administratie daarvoor?

Klanten namen geld mee in een envelop met hun naam erop. Na de training maakte ik een groepsfoto en thuis had ik een map met alle strippenkaarten. Na de les ontcijferde ik de groepsfoto en zette een krul op de strippenkaarten van de klanten die aanwezig waren geweest. Dat was vooral een uitdaging in de winter, wanneer de foto donker was. Klanten die nog 1 rit over hadden stuurde ik een berichtje zodat zij de volgende keer weer geld konden meenemen.

Dat klikt best tijdrovend. Hoe is dat nu?

Ja, dat klopt. Vaak was ik pas een uur na de training echt klaar. Daarvan had ik zo’n 15-20 minuten besteed aan het afstrepen van ritten. Dat klinkt als weinig, maar op weekbasis liep dat best in de uren. Mijn man vond dat het makkelijker moest kunnen, toen heb ik gekozen voor Pay n Plan. Nu kopen klanten zelf hun kaart in de app en schrijven zichzelf in. Vanaf 3 ritten over op hun kaart krijgen ze automatisch een melding van het systeem en als de kaart leeg is kunnen ze niet meer inschrijven, maar worden ze door het systeem begeleid om een nieuwe kaart te kopen. Sinds kort kunnen klanten ook een abonnement afnemen, daar heb ik ook geen omkijken naar. Het scheelt zo veel tijd en energie, het loopt gewoon.

 

 

“Pay n Plan is voor mij het meest compleet, zonder teveel opties.”

 

Hoe ben je bij Pay n Plan terecht gekomen?

Het bedrijf waar ik eerder als trainer heb gewerkt, werkt ook met Pay n Plan. Ik vond het altijd al een mooi systeem, dus toen mijn bedrijf groeide heb ik contact opgenomen met jullie. Ook heb ik nog even rondgekeken, maar jullie waren voor mij het meest compleet zonder teveel opties. Ik ben best een digibeet, maar het gaat mij makkelijk af, omdat het zo helder is. Vooral de uitleg in het begin heeft mij goed op weg geholpen.

 

“Durf out of the box te denken, maar blijf dicht bij jezelf.”

 

Ben jij alleen bij HIIT by Fran?

Nee, ik werk altijd met stagiaires. Timo is blijven hangen en geeft de groepstraining op donderdag en de training voor de tieners waarbij hij altijd muziek mee brengt. Dat is altijd één groot feest voor de tieners! Tijdens vakantie nemen we elkaars lessen over, dus op deze manier kun je bij HIIT by Fran altijd terecht. Er worden alleen lessen afgelast bij bijzondere weersomstandigheden zoals extreme warmte of onweer. Bij -11 heb ik een keer een training gegeven in de brandweerkazerne, toen waren er 30 personen en hebben we de les met zijn tweeën gegeven.

Wat maakt HIIT by Fran zo’n succes denk je? Wat kunnen andere ondernemers van jou leren?

Passie! Ik ga met een big smile naar mijn werk en vind het iedere dag weer leuk om een nieuwe work-out te verzinnen. Daarnaast denk ik dat het goed is als je out of the box durft te denken en dicht bij jezelf blijft. Ga niet met de hype mee, maar geloof in je eigen kracht.

 

 

“Ik rij lekker met mijn volgeladen Fiat 500 rond en maak gebruik van de omgeving.”

 

Wat zijn jouw toekomstplannen? Een eigen locatie?

Nee! In het verleden heb ik wel eens binnen trainingen gegeven. Klanten gaven toen aan alleen nog maar te komen als de training buiten is. Dat vinden ze blijkbaar leuker, dus blijf ik lekker met mijn volgeladen Fiat 500 rondrijden en maak ik gebruik van de omgeving. Verder hoop ik nog veel mensen te kunnen helpen. Ik werk ook samen met een fysio en na een blessure komen ze vaak bij mij trainen. In alle trainingen hou ik er rekening mee dat zowel beginners, als gevorderden als klanten die herstellen na een blessure mee kunnen doen en voldoening halen uit de training. Groei zou leuk zijn, maar ik wil vooral mensen helpen. Ik ben ontzettend dankbaar voor wat ik nu heb bereikt en hoop dit nog heel lang te mogen doen.

 

Wat is jouw favoriete feature in de app?

De jarigen. Iedere dag kijk ik wie er jarig is en dan stuur ik deze klanten een berichtje. Maar ook het dashboard ‘inschrijf activiteit’ bekijk ik regelmatig. Op die manier hou ik contact met klanten met een blessure of die ik langer niet heb gezien. Ik stuur ze eens per maand een berichtje. Zij horen er tenslotte ook bij. Een kleine moeite om deze klanten een bericht te sturen, zij hebben ook de moeite genomen om bij mij te komen.

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN