Social Media is niet meer weg te denken uit ons leven. De platformen springen als paddenstoelen uit de grond en voor je business zijn er tal van mogelijkheden om je zichtbaarheid te vergroten. Maar hoe kom jij over op jouw publiek én (potentiële) klanten?

 

Als (sport) ondernemer wil jij mensen helpen. Afvallen, fitter worden, gewoon lekker bewegen of zelfs trainen voor competities. Iedereen moet zich welkom voelen bij jou en dat is wat je social media ook uitstraalt. Toch?

 

Ongemerkt hebben wij allemaal over alles een mening. Politiek, racisme, corona… en ongemerkt delen wij onze mening op social media. Nu hoor ik je denken… Maar daar post ik nooit wat over. Dat hoeft ook niet, want zodra jij een post liked of erop reageert zien vrienden en volgers dat op hun tijdlijn op facebook. En op die manier laat jij jouw mening zien. Potentiële klanten die een andere mening hebben, vooral degene die lijnrecht tegenover jouw mening staan, kunnen zich hierdoor niet prettig voelen bij jou en op zoek gaan naar een ander bedrijf.

 

Bovenstaande geld niet alleen voor je zakelijke account of pagina, maar zeker ook voor jouw privé account. Wij zijn graag met elkaar verbonden en willen alles over lekaar weten. Klanten hebben je sneller gevonden op social media, dan dat ze hun product hebben gekocht. Als jouw mening van je profiel spat kan je dat zo maar klanten kosten.

 

Blijf op social media neutraal op onderwerpen die gevoelig kunnen liggen bij andere. Deel vooral positiviteit op social media, daar kunnen we nooit genoeg van hebben. Probeer andere te inspireren en motiveren. Deel succesverhalen van je klanten of een leuk evenement. Laat zien hoe leuk het is om bij jou een dienst af te nemen. Een gezonde discussie over één van de gevoelig liggende onderwerpen kan prima, maar luister naar elkaar en toon begrip voor elkaars mening. Hoe ver deze ook van jouw mening af ligt. Iedereen mag er zijn met zijn of haar mening. Dat maakt de wereld toch zo leuk, dat we allemaal anders zijn.

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN