Dankzij de zogeheten ‘oprotpremie’ is Esther de Boer gaan doen wat zij het liefste doet. Hele toffe mensen blij, fit en gelukkig maken met personal training, bootcamp, mindset coaching en voedingsschema’s. Daarnaast is ze haar kennis gaan bundelen door boeken te schrijven, haar laatste boek is een tof kookboek genaamd ‘The Body Buddy Kookboek – Grip op je gewicht met recepten op maat’.

De oprotpremie, voor jou dus een zege geweest?
Ja absoluut! Ik werkte toen 7,5 jaar bij defensie en was sergeant bij het dienstvak logistiek. In 2014 waren er te veel sergeanten logistiek en er werden brieven gestuurd waarin verschillende mogelijkheden werden aangegeven om de landmacht te verlaten. Ik heb de eerste twee brieven bij het oud papier gedaan, maar bij de derde ben ik toch maar gaan onderzoeken wat de regelingen inhielden. Inmiddels gaf ik al 2 jaar les in het weekend naast mijn baan en zo ben ik fulltime ondernemer geworden.

Je bent dit gaan doen naast je fulltime baan, wat was jou motivatie?
Sport, bewegen, schrijven, buiten zijn. Ik houd er allemaal mijn hele leven al van. Ik heb altijd een grote passie voor sport gehad. Tijdens mijn carrière bij de Landmacht ging ik diverse bootcamp en personal training opleidingen volgen. Tijdens de laatste opleiding was de eindopdracht het maken van een ondernemingsplan. Ik ga er altijd 100% (of 300%) voor. Ik was zo blij met het eindresultaat en het leek me zo leuk om het daadwerkelijk uit te voeren. Daarom ben ik naast mijn baan bij de Landmacht mijn bedrijf begonnen. Ik kan nu precies doen wat ik wil en wat ik leuk vind. Ik kies mijn eigen klanten en opdrachten. Als iets niet goed voelt of als ik er geen zin in heb, dan doe ik het niet. Hoe heerlijk is dat!

Is de onderneming van jou alleen?
Ja, ik geef alle trainingen zelf aan alle leuke en lieve buddies, zoals ik mijn klanten noem.

Hoe ben je bij Pay n Plan terecht gekomen?
In 2014 had ik mijn bedrijf anderhalf jaar en het handmatig facturen sturen kost veel tijd en ook het aan- en afmelden van buddies voor trainingen ging onprofessioneel en onhandig. Via internet ben ik gaan zoeken en ik weet nog dat ik Wouter meerdere keren aan de telefoon heb gehad. Hij heeft echt de tijd genomen om alles heel duidelijk uit te leggen en hij heeft de twijfels bij mij weggenomen. Inmiddels ben ik al een jaar of 8 tevreden klant bij jullie.

Als je al zo lang klant bent heb je vast een favoriete feature in de app!
Jazeker! Ik vind het zo fijn dat ik het aantal trainingen kan bijhouden. Bij elke 100, 200, 300 etc. trainingen zet ik mijn buddies in het zonnetje en krijgen ze een mooi cadeau.

Pay n Plan gebruik ik voor mijn bootcamp trainingen. Ik plan de lessen in de agenda en maak gebruik van de automatische incasso’s. Daarnaast heb ik altijd supersnel een e-mail terug als ik een vraag heb, jullie zijn altijd heel hulpvaardig!

Pay n Plan heeft mij zoveel tijd gegeven voor andere dingen. Ik heb veel meer tijd voor leuke dingen, zoals muziek maken en gezellige momenten met vrienden. En daarnaast ziet het er ook heel professioneel uit naar mijn buddies toe.

En je hebt dus ook tijd om een boek te schrijven!
Ja! Ik heb eindelijk na drieënhalf jaar mijn boek af. Ik heb een heel tof kookboek geschreven. Een groots plan met resultaat op individueel niveau. Met ‘The Body Buddy Kookboek – Grip op je gewicht met recepten op maat’ lever ik een vernieuwend concept af. Een boek voor hen die moeiteloos en op uiterst plezierige en ‘lekkere’ wijze, willen afvallen. Het boek legt geen dwang op, neemt geen levensvreugde weg, maar motiveert en enthousiasmeert. Ik heb met mijn boek gekozen voor de doelgroep waar ik de meeste werkervaring mee heb, te weten vrouwen die op een verantwoorde manier willen afvallen zonder daarbij veel van hun huidige voedingspatroon te moeten afwijken. En hoewel het boek in eerste instantie gericht is op vrouwen, kunnen ook mannen dit kookboek gebruiken. Zij kunnen er, net als vrouwen met een hogere totale caloriebehoefte, voor kiezen om meerdere tussendoortjes uit het kookboek te nemen, meer calorieën te drinken of ’s avonds bij het avondeten een grotere portie op te scheppen. Het ‘The Body Buddy Kookboek’ bevat recepten voor de hele dag (ontbijt, lunch, tussendoor, diner, avondsnack en drinken). Het is een kookboek volledig op maat omdat je bij elke maaltijd zelf kunt kiezen wat je eet. Je hoeft je huidige voedingspatroon niet aan te passen. Brood bij het ontbijt of liever yoghurt met fruit? Wraps als diner of liever een pasta? Het maakt niet uit wat je kiest, het resultaat blijft hetzelfde! Alle ontbijtjes bestaan uit 300 kcal., alle 45 diners uit 500 calorieën, et cetera. Het flexibele menu in dit kookboek bestaat in totaal uit 1700 calorieën. Maar iedereen is anders! Dus door eerst m.b.v. het stappenplan in het boek te bepalen wat voor jou de ideale hoeveelheid calorieën is en je menu’s daarop aan te passen, is het gemakkelijk om ook na het bereiken van je streefgewicht vol te houden. Er staat ook een hoofdstuk ‘zin in iets lekkers?’ achterin het boek. Want we willen een voedingspatroon die we ons hele leven kunnen volhouden. Nooit meer chocolade, chips of koekjes? Dat is toch niet realistisch! Mensen kunnen een paar keer per week iets lekkers uit deze lijst kiezen i.p.v. het tussendoortje of de avondsnack. Dit maakt het boek compleet. Het verzadigingsgevoel wordt per recept aangegeven. Het zijn eenpersoonsrecepten die gemakkelijk te vermenigvuldigen zijn. Altijd keuze uit vlees/vis en vegetarisch. Eiwitrijk, groenterijk en/of vezelrijk wordt per recept aangegeven. Ik heb met hele toffe mensen samengewerkt, waaronder Tim Ringers, winnaar van het televisieprogramma Topchef. De pre-order is net afgelopen. Het boek is vanaf 1 september overal beschikbaar en nu al te bestellen op: https://www.nobelman.nl/thebodybuddykookboek.html Als je ondernemer bent en je wilt meerdere boeken afnemen? Stuur mij dan even een persoonlijke mail naar info@thebodybuddy.nl.

Naast het kopen van je boek, wat zou je mede ondernemers adviseren?
Consequent zijn is de sleutel tot succes en de kracht zit ‘m in de herhaling. Je laat je klanten oefeningen en setjes herhalen en je geeft ze mee om consequent te zijn in hun voeding en trainingen. Dit werkt precies hetzelfde met ondernemen. Eén keer een berichtje op social media plaatsen werkt niet zo heel goed, regelmatig posten op social media gaat je zeker klanten opleveren. Zorg ervoor dat je goede en leuke trainingen geeft en boek resultaat. Dat zorgt voor nieuwe toffe klanten. Werk bij je groepslessen met maandelijkse incasso’s en met personal training werken trajecten heel goed. Laat mensen vooraf voor een maand of drie betalen, geld is nou eenmaal commitment.

Is dit hét geheim van jouw succes?
Ja en ik ben zo ontzettend mezelf, zodat de mensen die ik train ook volledig zichzelf kunnen zijn. Laatst zei een dame die voor het eerst bij de bootcamp was: “Ik heb mij nog nooit een eerste training zo thuis en geaccepteerd gevoeld”. Prachtig als iemand zoiets zegt, daar word ik gelukkig van. Er ontstaan veel vriendschappen tussen mijn klanten omdat we zo fijn open naar elkaar toe zijn. Daarnaast werk ik alleen vanuit mijn auto. Ik heb geen binnen plek, ik geef met weer of geen weer alle trainingen buiten.

Graag gedaan! Bedankt voor je tijd.

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN