Een werkende ouder. Dat ben ik sinds 3 maanden. In mijn verlof had ik al tijd tekort, nu heeft iedere dag structureel te weinig uren! Het is een continue gevoel van te laat zijn.

 

 

Gelukkig leven we in de 21ste eeuw, waarin boodschappen kunnen worden bezorgd en de pakketbezorger ons huis met zijn ogen dicht kan vinden. Mede door deze ontwikkelingen is het ouderschap met het werken te combineren. Want kun jij je nog voorstellen dat je na het werk met krijsende baby in de supermarkt staat om je avond eten te kopen? Ik niet en daar heb ik ook de energie niet voor. Die energie wil ik steken in het ’s avonds nog even spelen en knuffelen met mijn zoontje voordat wij hem tevreden op bed leggen.

“Als nieuwbakken ‘Not so Fit Mom’ kan ik je vertellen dat de realiteit toch echt anders is!”

 

Maar er is ook meer (sociale) druk en overal op social media zie je de zogenaamde ‘Fit Moms’ voorbij komen. In enkele weken na hun bevalling zijn zij weer in topvorm! Als nieuwbakken ‘Not so Fit Mom’ kan ik je vertellen dat de realiteit toch echt anders is! Ondanks het Personal Training programma wat ik heb gevolgd onder leiding van Powermama coach Yousra, de vlotte bevalling en een redelijk vlot herstel, ben ik nu 6 maanden post partum pas écht begonnen met sporten.

“Mijn doorzettingsvermogen is er nog, maar die conditie en kracht ben ik echt ergens verloren.”

 

Eerder heb ik wel pogingen gedaan, maar werd ik na een enthousiaste les keihard in de realiteit terug gegooid! Mijn doorzettingsvermogen is er nog, maar die conditie en kracht ben ik echt ergens verloren. Sinds een aantal weken zwem ik 1x per week met een vriendin, kletsen we over onze jongens en ongemerkt zwemmen we heel wat baantjes heen en weer. Twee weken geleden ben ik ook weer begonnen met krachttraining en dat heb ik geweten!

Sporten is heerlijk, maar de grootste uitdaging is toch wel de planning. Vroeger stapte ik gewoon de deur uit. Nu moet ik er rekening mee houden dat Wouter thuis is voor de kleine vent. Hetzelfde geldt voor etentjes met vriendinnen of even snel boodschappen doen. Ook overwerken is niet meer aan de orde, er wordt tenslotte verwacht dat je jouw kind weer op de afgesproken tijd ophaalt.

“Kleine veranderingen tegelijk zijn makkelijker vol te houden.”

 

Op dit moment ben ik stap voor stap de sportmomenten weer aan het inpassen in mijn schema. Ik denk dat dit ook het beste werkt, kleine veranderingen tegelijk zijn namelijk makkelijker vol te houden.

Wat mij nog wel een behoorlijke uitdaging lijkt is wanneer je kind ziek is en dus niet naar school of de opvang kan. Zelf heb ik dit nog niet meegemaakt, maar wat is jouw ervaring? Hoe los jij deze dagen op?

#DurfTeVragen

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN