“Ik geef je €100,- als ik mee mag doen.” kreeg Patrick in 2011 te horen in de sportschool toen hij zelf aan het trainen was. Met zijn slogan Change the mind and the body must follow helpt hij nu dagelijks mensen met bewegen en is gespecialiseerd in burn out preventie.

Je kreeg €100,- aangeboden, hoe ging dat?
Haha ja. Ik was zelf aan het trainen en iemand vroeg aan mij: ”Mag ik met jou mee trainen?”. Als grap zei ik: ”Ja, maar dan moet je betalen.” Hij zei: “Ik geef je €100,- als ik mee mag doen.” Dat heeft mij aan het denken gezet, als hij wil betalen om met mij te trainen zijn er waarschijnlijk ook nog andere mensen die dat zouden doen. Vervolgens heb ik 3 dikke mensen opgezocht en gezegd: “Jij betaald mij €100,- per maand en ik ga met je werken.” Ik ging mee boodschappen doen en 3-4x per week gingen we bewegen. Het bewegen varieerde van wandelen tot intensief trainen. De 3 dames hadden 6 maanden later een trouwfeest en zagen dit wel zitten. Ze zijn alle drie tussen de 15-20 kg afgevallen.

“Jij betaald mij €100,- per maand en ik ga met je werken.”

Dat is goede reclame!
Zeker, op die manier ben ik begonnen met het bouwen van mijn klantenbestand. In het begin had ik geen locatie en trainde ik buiten met mijn klanten op een pleintje in de buurt. Nadat ik geld heb gespaard, ben ik in 2015 een garagebox gaan huren en klanten naar mij toe gaan trekken.

Waarvoor kunnen mensen bij jou terecht?
Ik geef Personal Training en groepstraining. De lessen bestaan uit boks- en weerbaarheidstraining. Je moet dan denken aan weerbaarheid tegen stress, weerbaarheid voor vrouwen en angst overwinnende trainingen. En tijdens alle trainingen werken we natuurlijk aan gezondheid en fitheid. En ik ben gespecialiseerd in burn out preventie.

“Tijdens het sporten hebben ze geen tijd om na te denken en komen hun hersenen tot rust.”

Wat is jouw werkwijze voor het voorkomen van een burn out?
Ik ben ervan overtuigt wanneer je met je lijf minimaal zoveel werkt als met je hoofd je geen burn out kan krijgen. Je ziet een burn out veel voorkomen bij mensen die werken op hoge posities. Mensen die veel zitten en denken, maar weinig bewegen. Ik ga met deze mensen aan de slag en intensief tot zelfs boven hun kunnen sporten. Tijdens het sporten hebben ze geen tijd om na te denken en komen hun hersenen tot rust. Wel krijgen ze de adrenaline rush van hun lichaam. Op die manier is de intensiteit die de hersenen tijdens het werk leveren gelijk aan de intensiteit van bewegen, waardoor er in mijn optiek geen mogelijkheid is tot het ontwikkelen van een burn out.

Wat maakt jouw manier van training geven uniek?
De basis van trainen is bewegen. Kom je bij mij, dan heb ik geen intake gesprek, we gaan gewoon bewegen. En gaat het goed, dan verhogen we de intensiteit. Heb je ergens last, dan ontlasten we dat en gaan we eraan werken om dat op te lossen. Wil je afvallen, dan pas ik de training daarop aan.

 

“Bij Pay n Plan heb ik altijd direct contact met dezelfde persoon.”

Hoe ben je bij Pay n Plan terecht gekomen.
Via Juan*, hem ken ik al van jongs af aan. Toen hij zei dat ik Pay n Plan moest gebruiken ben ik direct klant geworden. Ik word wel benaderd door andere partijen, maar daar heb ik geen interesse in. Bij Pay n Plan heb ik altijd direct contact met dezelfde persoon. En als zij even niet bereikbaar is, belt ze terug of reageert snel per mail. Top service!

Goede keuze geweest?
Ja, absoluut! Na het eerste kwartaal kon ik met één druk op de knop al mijn administratie aanleveren bij de boekhouder. O heerlijk! Voorheen was ik iedere maand in de weer met blaadjes en papieren om te controleren of iedereen had betaald.

“Pay n Plan heeft zeker 35% van mijn stress gereduceerd!”

Wat betekent deze keuze voor jou?
Het heeft mij alle tijd bespaart en zeker 35% van mijn stress gereduceerd. Ik heb namelijk geen omkijken meer naar mijn betalingen. Ik heb nog wel contante betalingen, maar die verwerk ik nog dezelfde dag in de app, waar ik voorheen nog handmatig facturen moest maken. Ook is mijn omzet verhoogd door te kiezen voor Pay n Plan. Voorheen werkte ik met rittenkaarten en kregen klanten een stempel op hun kaart. Wanneer iemand laat binnen kwam was ik al aan het draaien. Als die persoon dan ook vroeg weg is, hadden ze een gratis les. Dat is nu verleden tijd! Als ze niet inschrijven, schrijf ik ze na de les zelf nog in en wordt de rit alsnog verrekend.

Wat is je favoriete feature in de app?
De shop! Die levert mij namelijk inkomsten op. Ook hoef ik niet te controleren of er betaald is. Zodra er een nieuwe betaling is krijg ik een mail van het systeem.
En de push berichten! Als ik in het dashboard zie dat een klant al een paar weken niet is geweest, stuur ik direct een push bericht. En heb ik een actie? Pushbericht!

“Durf te doen!”

Wat zijn jouw plannen voor de toekomst?
De komende tijd ga ik werken aan mijn zichtbaarheid en online marketing, dit kan namelijk nog beter!

Wat adviseer jij je mede ondernemer?
Durf te doen! Als je niets doet, gebeurt er ook niets. Dus durf te doen en leer van je fouten.

PMB Trainingen – Powerfull Mind & Body

*Juan is eigenaar van FitBiz Marketeers en een goede vriend van Pay n Plan.

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN