Throwback Thursday | Alles in 1 app

In deze maandelijks terugkerende rubriek ga ik jullie meenemen naar hoe het vroeger was. Want het bekende gezegde “Vroeger was alles beter” gaat zeker niet altijd op. Sinds wij bijna 9 jaar geleden zijn gestart met de ontwikkeling van Pay n Plan zijn er veel functies bijgekomen en verbeteringen doorgevoerd. Wij geloven erin dat je soms even stil moet staan bij waar je vandaan komt, je huidige succes moet vieren om vervolgens weer aan de slag te gaan met je doelen. Deze maand in de Throwback Thursday het verschil van externe betaalpartij naar alles in 1 app.

Hoe was het vroeger?

Via de app kocht je klant een product, het product werd automatisch gekoppeld aan je klant en je klant kon zich er mee inschrijven in de agenda. Dit was natuurlijk top! Jij zag in de agenda wie er naar de les zouden komen en wist ook direct dat iedereen die zich heeft ingeschreven heeft betaald. Niet betaald = geen product = je niet kunnen inschrijven. Maar hoe kon je jouw omzet bekijken of een abonnement stopzetten? Dan ging als volgt;

 • Omzet bekijken – De omzet was niet zichtbaar in de app, daarvoor moest je inloggen bij de betaalprovider.
 • Geld opnemen – Dit moest je altijd handmatig doen. Wilde je onder de €100,- geld opnemen? Dan moest je €5,- betalen.
 • Abonnement stoppen – Een abonnement stoppen moest minimaal 2 weken voor de incassodatum. Deed je dit korter van tevoren, dan was de incasso al naar de bank en werd er nog geïncasseerd. Had je een opzegtermijn van 1 maand, dus moest er sowieso nog een termijn worden geïncasseerd, dan moest je de opzegging in je agenda zetten. Je kon niet van te voren een abonnement stoppen.
 • Abonnement wijzigen – Wilde je klant het abonnement wijzigen van 1x naar 2x per week? Ook dat moest minimaal 2 weken voor de incassodatum. En had je het bedrag gewijzigd bij de betaalprovider, dan moest je in de agenda noteren dat je in de app ook het abonnement wijzigde, want dan gebeurde niet automatisch.
 • Abonnement pauzeren – Ook weer 2 weken voor de incassodatum. Het abonnement werd overigens wel per direct gepauzeerd in het systeem. En bij de herstart ging er altijd weer 2 weken overheen voordat er weer geïncasseerd werd en het abonnement actief werd in de app.
 • Terugbetaling doen aan je klant – Dit kon wel, maar de uitvoering was pas 60 dagen nadat de klant in eerste instantie had betaald. Mocht de klant storneren werd de terugbetaling niet uitgevoerd. Probeer jij je klant maar uit te leggen dat ze 60 dagen op hun geld moesten wachten.
 • Transactiekosten – De bank rekent transactiekosten en deze werden doorberekend. Bedrijven moesten 2,5% afstaan van de transactie die werd gedaan. Wel eerlijk, want je betaalde altijd 2,5% over je omzet. Maar zodra de omzet steeg, werden de transactiekosten ook hoger.
 • Support – Bij problemen of vragen met betalingen konden wij niet helpen en moesten wij je doorsturen naar de betaalprovider. Dit gaf regelmatig het ‘ van het kastje naar de muur’ gevoel. Niet waar wij voor wilde staan!

 

Hoe is het nu?
De klant koopt nog steeds via de app een product en dit wordt ook nog steeds gekoppeld, zodat je klant er mee kan inschrijven in de agenda. Maar nu is alles in de app te zien en te regelen.

 • Omzet bekijken – De omzet wordt op meerdere plekken weergegeven, je omzet is tenslotte de kern van je bedrijf. De omzet wordt weergegeven in de samenvatting in het beheer, in het dashboard en bij omzet waar ook de exports gedaan kunnen worden voor de boekhouding. Bij omzet wordt ook de verdeling en afdracht van de BTW weergegeven. Zo weet je direct wat je aan de belastingdienst moet betalen.
 • Geld opnemen – Dit doe je makkelijk via de app. Ook kan je er voor kiezen om dit automatisch iedere maand of zelfs iedere week te laten overmaken op je eigen rekening. Dus niet alleen de betalingen zijn geregeld, maar ook naar de opname van je saldo heb je geen omkijken meer!
 • Abonnement stoppen – Gaat je klant na de zomer verhuizen? Het abonnement kun je nu alvast stopzetten. Zo hoeven jij en je klant hier niet meer aan te denken.
 • Abonnement wijzigen – Dit hoef je alleen maar bij de incasso’s te doen. Het bedrag wordt automatisch aangepast en ook het product wordt in het account direct aangepast. Bedenkt iemand dit een week voor de volgende incasso? Geen probleem, tot 3 dagen voor de incasso datum kun je een incasso wijzigen.
 • Abonnement pauzeren – Hiervoor hebben we zelfs twee mogelijkheden. Altijd één die bij jou en je klant past.
 • Terugbetaling doen aan je klant – Vandaag op de knop geklikt, morgen wordt het gestort op de rekening van je klant. Geen wachttijd, gewoon direct handelen!
 • Transactiekosten – Ook nu rekenen wij nog steeds transactiekosten, maar nu een vast bedrag van 50 cent per transactie. Op deze manier is het verkopen van een groter/duurder pakket relatief goedkoop. En wil je kopjes koffie of thee verkopen? Dan adviseren wij de verkoop van een rittenkaart. Zo heb je voor 10 kopjes koffie of thee maar eenmalig de transactiekosten.
 • Support – Wij helpen je met alle vragen! Je hebt altijd één aanspreekpunt en we sturen je nooit door.

Gratis demo aanvragen