Dashboard samenvatting*

Zodra je naar het beheer gaat van jouw bedrijf zie je bovenin de belangrijkste informatie die jij nodig hebt om te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Dit is anders geweest. In het verleden moest je op verschillende plekken in de app kijken of zelfs zoeken om deze informatie te krijgen. Wij zijn van mening dat deze informatie direct zichtbaar moet zijn, omdat je met deze informatie de juiste motivatie krijgt en de juiste acties kunt doen om jouw omzet te laten groeien. De volgende informatie is zichtbaar en wij leggen je uit waarom.

 

Omzet

Helemaal boven zie je jouw omzet van de huidige maand en de voorgaande maand. Swipe je naar rechts, dan zie je ook de omzet van een aantal maanden daarvoor. Ook zie je direct bij iedere maand of je omzet was gegroeid of gekrompen. In beide gevallen moet het een goede motivatie zijn om de omzet deze maand weer of nog meer te laten groeien.

Aantal nieuwe klanten deze week

Nieuwe klanten zijn meestal proeflessers, maar het zijn in ieder geval nieuwe aanmeldingen bij je bedrijf. Ken je deze personen al, heb je hun naam voorbij zien komen in de proefles of ga je deze persoon even bellen om te kijken wat jij voor deze potentiële klant kunt betekenen? ACTIE ACTIE ACTIE!

Aantal verkopen deze week

Niets werkt zo motiverend als successen, daarom zijn nieuwe verkopen ook in de samenvatting zichtbaar. Hoe leuk is het om klanten die je eerst bij nieuwe klanten zag staan, nu bij nieuwe verkopen te zien staan! Wat zijn jouw maximale nieuwe verkopen in een week? Kun je daar overheen? Of nog beter! Wat is je wekelijkse doel? Met dit overzicht hou je dit dagelijks in de gaten en kun je proberen die ene proeflesser toch vandaag nog binnen te halen als klant.

Aantal bijna verlopen rittenkaarten

Wanneer een rittenkaart bijna verloopt, meestal wanneer de kaart bijna leeg is, moet de klant een nieuwe kaart kopen. Dit is een nieuw sales moment. Wanneer jouw klant binnenkort een vakantie gepland heeft of wat drukker is, kan de klant het aankopen van de nieuwe kaart uitstellen en soms komen ze daardoor niet meer terug. Daarom is het handig om deze klanten in het vizier te hebben.

Nog liever zie je deze klanten een abonnement kopen, dan wordt er automatisch iedere maand geïncasseerd en zijn er geen terugkomende sales momenten meer.

Kijk eens bij de afspraken van je klant. Hoe vaak komen ze per week of per maand? Welk abonnement past het beste bij jouw klant waardoor je klant per les goedkoper uit is en jij doorlopende inkomsten hebt.

Hoe je de juiste prijzen berekent voor jouw producten lees je in deze blog.

Staat er een klant in die je al lang niet meer hebt gezien? Bel deze klant op en vraag hoe het gaat. Je kunt de klant erop attenderen dat de rittenkaart bijna verloopt en je klant nog zoveel ritten heeft. Zonde om dat te laten verlopen. Heeft de klant nog veel ritten, stel voor om de rittenkaart te verlengen, zodat de klant wat meer tijd heeft de ritten op te maken. Voor je het weet heeft je klant de slag weer te pakken en koopt een nieuwe kaart.

Aantal mislukte incasso’s

Het grote nadeel van incasso’s is de mogelijkheid tot storneren. In de meeste gevallen is de oorzaak te weinig geld op de rekening. Dit komt vaak voor na een onverwachte uitgave. Het kan iedereen gebeuren. Vanuit Pay n Plan sturen wij 4 weken lang iedere week een mail met de vraag tot nabetalen. De meeste klanten zullen bij de eerste mail nabetalen, via de link in de mail.

Door dagelijks in deze lijst te kijken weet jij wie er niet nabetalen of zelfs regelmatig storneren. Met deze klanten kun je in gesprek gaan waarom zij storneren of niet nabetalen. Misschien valt de incasso net een paar dagen voordat het salaris er is. Dan kan het verplaatsen van de incassodatum een oplossing zijn.

Zoals je kunt lezen kan deze informatie je omzet vergroten bij het nemen van de juiste acties.

Voorheen kon je deze informatie ook vinden in de app, maar waren ze niet zichtbaar zodra je de app opende. Nu deze informatie direct zichtbaar is kun je er beter op anticiperen en er enorm gemotiveerd door raken.

Maak jij gebruik van deze info of kijk jij er eigenlijk niet naar?

*Zie jij dit overzicht niet, dan kun je dit aanzetten in het rechtermenu – bedrijfsaccount (Geef management samenvatting weer). Indien dit niet mogelijk is heb je geen admin rechten en is dit overzicht niet voor jou bedoeld.

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN