Korting? Wij mensen zijn er dol op! We hamsteren ons rot bij de Albert Heijn en worden gek op Black Friday. En toch zeggen wij dat korting geven nooit werkt. Hoe zit dat dan?

 

Geef jij wel eens korting?

Grote kans dat jij deze vraag met ‘ja’ beantwoord. Maar waarom geef je nou eigenlijk korting? Sta je niet achter je prijzen, wil je een boost in je omzet of vraagt je klant hierom? Het is natuurlijk een inkoppertje, maar alle redenen zijn slechte redenen om korting te geven. De klanten die je hiermee aantrekt zijn vaak tijdelijk klanten en zo snel als jij je omzet een boost gaf, zo snel zakt deze ook weer terug.

In plaats van het geven van korting kun je beter meer waarde toevoegen. En kies hierbij voor waarde waarmee jij jouw omzet kan vergroten. Dus geef iets GRATIS weg.

 

  • Wordt nu klant en ontvang een gratis sporttas/bidon/handdoek cadeau.
  • Bring a friend en ontvang samen één DUO PT sessie.
  • 5 Klanten aangebracht? 1 GRATIS PT sessie voor jou!

En nu hoor ik je denken.. maar dat kost geld of tijd! Klopt, maar deze waarde kan jouw omzet blijvend vergroten.

Neem de sporttas, wanneer jouw klanten daarmee over straat lopen maken zij reclame voor jou! Hier hoef jij niets meer voor te doen. Tevens kun je de tas ook verkopen, je huidige klanten willen die tas misschien ook wel. En is het een fijne tas en is hij versleten, willen je klanten vast een nieuwe kopen! “Die tas is zo handig, ik wil er graag één voor de gymlessen van mijn zoon/dochter.”

En die DUO PT sessie met die vriend of vriendin was zo gezellig dat zij ervoor kiezen dit wekelijks te doen samen. Zo heb je niet 1 nieuwe klant in de groepslessen, maar ook nog 2 nieuwe klanten in een DUO PT.

Hetzelfde geldt voor de PT sessie. En al kiest de klant er nu niet voor om door te gaan met PT, ze hebben het wel ervaren. En als er een moment komt waarop zij daar behoefte aan hebben is de stap makkelijker gemaakt.

Je hoeft geen wiskundige te zijn om in te zien dat het geven van waarde je meer omzet gaat opleveren dan het geven van korting. En onderschat hierbij de kracht van mond tot mond reclame niet. Niets is krachtiger dan een bekende die ergens een goede ervaring mee heeft.

 

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN