Wist je dat…

..potentiële klanten een proefles kunnen boeken door op jouw persoonlijke boekingslink te klikken en de stappen te doorlopen.

..je hierdoor meer proeflessers hebt.

..meer proeflessers resulteren in meer klanten.

.. je direct de gegevens hebt van deze proeflessers, zodat je ze later kan contacten wanneer ze geen product hebben gekocht.

..wij een dashboard hebben waarin je kan zien wie er een proefles hebben geboekt, maar geen product hebben gekocht.

..je via de koppeling met ActiveCampaign je klanten automatisch kan opvolgen d.m.v. een mailfunnel.

Sommige van de bovenstaande wist je datjes wist je misschien al, andere zijn wellicht nieuw. Maar om gebruik te kunnen maken van deze kennis leg ik je hieronder uit hoe je dat in onze app kan realiseren.

Gratis proefles aanmaken:

Om een gratis proefles aan te maken maak je gebruik van het ‘gratis kennismakingsproduct’. Hoe je deze aanmaakt leggen we uit in de instructievideo ‘Gratis kennismakingsproduct maken’ welke je terug vindt in de app onder instructievideo’s. Dit product is gratis en hierdoor niet in de shop te ‘koop’, maar alleen te krijgen via de speciale boekingslink.

Betaalde proefles aanmaken:

Een betaalde proefles behoort ook tot de mogelijkheden. In dit geval maak je een rittenkaart aan, zie instructievideo ‘Rittenkaart maken’. Onderaan kies je ervoor het boekingsformulier te activeren. Kijk ook de instructievideo ‘Gratis kennismakingsproduct maken’ voor alle instelling m.b.t. een proefles. De betaalde proefles kan ook zichtbaar zijn in de shop.

Na het aanmaken van je proefles moet je product gekoppeld worden aan het juiste afspraaktype. Dit doe je in de agenda, zie instructievideo ‘Afspraaktype maken’. LET OP! Je maakt geen nieuw afspraaktype aan, maar koppelt de proefles aan één of meerdere bestaande afspraaktypes.

Bij je proefles product vindt je de boekingslink. Deze link implementeer je in je website onder een knop ‘Boek jouw (gratis) proefles’. Je deelt deze link op social media en in nieuwsbrieven. Ook kan je deze link per mails of whatsapp met je klanten delen wanneer zij een vriend of vriendin willen meenemen.

Zodra er een proefles wordt ingepland ontvang jij een mail hierover. Ook kun je in de agenda afspraken zien welke klanten voor het eerst zijn.

De proeflesser ontvangt ook een mail met o.a. een link om de Pay n Plan app te downloaden en een wachtwoord aan te maken. Deze stappen maken de stap tot de aankoop van een product na de proefles kleiner, ze hebben tenslotte de app al en zitten met een paar klikken in de app al in jouw shop te neuzen.

In het dashboard* ’Kennismakingsproducten’ in de Pay n Plan app vindt je alle klanten die een gratis proefles hebben geboekt. Hier zie je in één oogopslag hoeveel procent daarvan wel of geen product heeft gekocht. Proeflesser die geen product hebben gekocht kun je vervolgens nabellen.

Automatische opvolging d.m.v. een mailfunnel.

Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar je hebt er ongetwijfeld ingezeten na het aanmelden voor een nieuwsbrief of downloaden van een gratis e-book. Nadat jij je hebt aangemeld ontvang je automatische e-mails en aan de hand van jouw reactie op die e-mails ontvangen weer nieuwe e-mails. Open je ze niet ontvang je reminders, open je ze wel en klik je op een link, maar koop je vervolgens niet ontvang je kort erna een nieuwe e-mail met een motivatie waarom je de volgende stap wel moet zetten om je toch die actie of aankoop te laten uitvoeren die je in eerste instantie niet hebt gedaan. Je kunt zo’n mailfunnel zelf maken in onder andere ActiveCampaign. Jouw Pay n Plan account kun je koppelen aan ActiveCampaign, zodat klanten die bijvoorbeeld een proefles boeken automatisch in één van jouw mailfunnels terecht komen en worden opgevolgd om daadwerkelijk klant bij jou te worden.

Nadat iemand klant is geworden kan deze in een nieuwe mailfunnel komen waarbij je andere diensten of producten wilt verkopen. De mogelijkheden met ActiveCampaign en mailfunnels zijn eindeloos!

Meer informatie over ActiveCampaign vindt je in de app onder E-mail marketing.

*Dit dashboard is uitsluitend voor het gratis kennismakingsproduct en niet voor de betaalde proefles.

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN