Yes! Vakantie! We kijken er het hele jaar naar uit en dit jaar nog een beetje meer! Even 6 weken geen wekker, geen strijd om de kinderen op tijd op school te krijgen en vooral de niets moet en alles mag mentaliteit!

Sporten? Pff.. dat komt na de zomer wel weer. En dat wil je nou net niet. Daarom geen ik jou in deze blog 6 tips om jouw klanten actief te houden tijdens de zomervakantie en wellicht hou jij er zelfs nog nieuwe klanten aan over. En hierbij denken wij natuurlijk ook aan jou.

TIP 1 | Vakantierooster
Maak een vakantierooster, hierbij biedt je minder lessen aan. Klanten die op vakantie zijn, zullen niet aanwezig zijn en zo jou jij zelf ook meer tijd over om van de zon te genieten.

Tip 2 | Sporten met kinderen
Biedt lessen aan voor ouders met kinderen. Zo valt het excuus ‘de kinderen zijn thuis’ gelijk in het water! Laat ouders en kinderen samenwerken, maar het vooral ook tegen elkaar opnemen. Het doel is natuurlijk zoveel mogelijk plezier hebben, het bewegen is een bonus ;). Laat de kinderen vooral vriendjes én hun ouders meenemen!

 

TIP 3 | Spaarkaart
Laat je klanten sparen voor verschillende presentjes. Je kunt iedereen bij 6x sporten in de vakantie een ion geven en bij 12x sporten een handdoek. Uiteraard allemaal met jouw logo erop. Maar je kunt ook een competitie houden en de top 3 voorzien van een PT, maand gratis sporten en een sportset bijvoorbeeld bestaande uit een bidon, handdoek en zweetbandje met natuurlijk weer jouw logo erop. Zonde van je tijd en geld? Zeker niet! Klanten gaan jouw producten gebruiken en lopen voor jou reclame. Iemand die een PT ervaart voelt ook het verschil met een groepsles, waardoor hij ervoor kan kiezen vaker een PT bij je af te nemen.

TIP 4 | Sport, food & fun
Organiseer een familiedag. Bij voorkeur aan het water, zodat er na het sporten ook gezwommen kan worden. Eerst met zijn alle sporten, daarna afkoelen in het water, spelen op het gras of in het zand en afsluiten met een BBQ. Wie wil daar nou niet bij zijn!?

TIP 5 | Bring a friend
Organiseer speciale Bring a Friend lessen, die vrienden hebben óók vakantie en dus geen excuus meer! Laat in deze les de verschillende soorten lessen die je aanbiedt terugkomen. Of laat ze alles in tweetallen doen. Nog leuker om die ene vriend/vriendin mee te nemen. En vergeet de friends geen aanbod te doen, let hierbij op de tips uit deze blog. En beloon natuurlijk ook jouw klant wanneer hun vriend klant wordt.

TIP 6 | Online
Dit is natuurlijk een inkoppertje, GA ONLINE! Stream je lessen voor klanten in het buitenland, zodat ze ‘gewoon’ kunnen deelnemen. Ook kun je een paar lessen opnemen, zodat je klanten op ieder moment zelf deel kunnen nemen. Online deelname geldt uiteraard ook voor de spaarkaart, evenals bewijs van het sporten met de opgenomen lessen ;).

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN