Sinds 2016 staat mijn onderneming ingeschreven bij de KvK. Ondanks dat ik niet altijd – en vooral de eerste jaren niet – full time heb ondernomen, kan ik toch zeggen dat ik heel wat ervaring heb opgebouwd in het ondernemerschap. Mijn vader had vroeger ook een eigen bedrijf en één van de dingen die mij als kind met de paplepel is ingegoten, is klantenservice. De relatie met je nieuwe klanten opbouwen en de bestaande met liefde en aandacht onderhouden, staat bij mij in de top drie van mijn normen en waarden.

Fijn als je gelijkgezinden treft
Zoals je in mijn vorige gast blog kon lezen, heb ik heel wat systemen geprobeerd. Naast het gemak waarmee je een systeem als coach en voor mijn klanten in gebruik kunt nemen, kun je al raden dat ik het ook nog belangrijk vind hoe de communicatie met het team van de applicatie verloopt. Heb je het gevoel dat je echt wordt geholpen of krijg je alleen maar standaardantwoorden uit hun reeds geschreven FAQ?

Kijken ze met je bedrijf mee of geven ze je in ieder geval het gevoel dat ze dat doen?

Ik kwam al voor het eerste telefoongesprek erachter dat de mensen achter Pay n Plan graag met je meedenken. En dat voelde al vanaf dag 1 heel erg fijn.

Kleine details die een groot verschil maken
Nadat ik merkte dat ik op zoek moest gaan naar een nieuwe aanbieder voor een aanmeld systeem voor mijn bootcampers, ging ik uiteraard Google om advies vragen. Ik ga niet met een bedrijf in zee als zij niet op internet aanwezig is.

Een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek ging erg soepel. Dat moet met een klik op de knop ook geen probleem zijn. Wat wel heel erg fijn was, is dat ik in tegenstelling tot andere aanmeldingen bij Pay n Plan op de hoogte werd gehouden over de intentie van de afspraak en herinneringen kreeg wanneer de afspraak plaatsvindt. Als je een beetje in het ondernemerschap thuis bent, weet je ook wel dat dit allemaal standaardmails zijn die vanuit een systeem zijn verstuurd. MAAR! Alleen al de aandacht vooraf hieraan gegeven, is voor velen een kunst. Ik waardeer dat soort kunst en de uitvoering altijd enorm. Het is zo gemakkelijk om er gewoon geen aandacht aan te geven en maar te denken dat klanten gewoon op de afspraak komen.

Een kleine les in marketing en sales
Dit is een detail dat door anderen veel over het hoofd wordt gezien, want de retentie dat potentiële klanten ook daadwerkelijk op de afspraak komen, wordt hiermee verhoogd. Ik heb daadwerkelijk een afspraak tijdens mijn zoektocht naar een nieuw systeem gehad die ik zelf af heb gezegd, omdat ik na het maken van de afspraak gewoon niks meer hoorde. Dat bedrijf is mij voor altijd kwijt.

Een belangrijke regel in marketing en sales is dat je gelijk ervoor zorgt dat er meerdere contactmomenten zijn zodat potentiële klanten al vertrouwen in je krijgen voordat de eerste afspraak überhaupt plaatsvindt. Het team van Pay n Plan heeft hier ruimschoots aan voldaan!

Door de eerste opvolging na het maken van de afspraak via de website, was het voor mij duidelijk dat ik een telefoongesprek aanging met Wouter en wat de bedoeling hiervan was. Zonder druk en vrijblijvend, wat mij een prettig gevoel gaf. Het enige wat ik jammer vond, was dat ze er geen daadwerkelijke demo van maakten, zoals anderen. Hierbij krijg je tijdens een zoom meeting een korte uitleg met beelden over de gebruiksvriendelijkheid en features van het systeem. Maar… omdat de rest wel klopte, kreeg ik toch het vertrouwen om ermee aan de slag te gaan.

Duidelijke uitleg en extra aandacht
Een nieuw systeem leren kennen en vullen veroorzaakt bij mij altijd een haat-liefdeverhouding. Aan de ene kant ben ik namelijk super enthousiast, omdat het nog zo ‘nieuw ruikt’ en ik er graag achter wil komen welke dingen ik ermee kan. Kan het gekoppeld worden aan mijn website? Gaan de betalingen soepel? Vinden mijn klanten het fijn om hun lessen te boeken? Is er mogelijkheid tot een wachtlijst? Kan ik er alle informatie en annuleringsvoorwaarden en contracten in kwijt?

Allemaal vragen waarop ik uiteindelijk bij Pay n Plan ‘ja’ kon zeggen.

De keerzijde is dat ik na een week achter de laptop wonen – want ik had het systeem het liefst gisteren ingericht willen hebben – altijd blij ben als het is gedaan.

Wat de onboarding heel erg fijn maakte, was dat er voor elk onderdeel van het systeem een gedetailleerde video is. Kind kan de was doen. Dummy proof. Dat dus.

Heb je dan toch vragen, dan is een e-mail naar de support zo gepiept en krijg je binnen een dag antwoord. Zelfs voor de wat ingewikkeldere vragen.

Als kers op de taart kan je ook nog eens een langere afspraak inplannen om zaken te bespreken waar je tegenaan loopt. Het team neemt echt de tijd voor je en zoals je al kon lezen, vind ik dat echt een gamechanger.

The next step
Ik weet dat ik in mijn eerste blog had beloofd om over de versoepeling van mijn bedrijfsprocessen te schrijven. Uiteindelijk is met Pay n Plan werken een daadwerkelijke reis voor me en vond ik dat dit een belangrijker onderdeel was om eerst te bespreken. Ik ben aanbieders tegengekomen waarbij de onboarding 3 maanden duurde. Ik ben ze tegengekomen waarbij je eerst €500,- moest overmaken. Ik ben ze tegengekomen –recentelijk nog – waar je eigenlijk geen hulp krijgt.

De onboarding kan een bedrijf maken of kraken. Jouw klanten aandacht geven, maakt dat ze fans worden. Ik vind dat dit vanaf het eerste moment al moet gebeuren. Dat heb ik bij Pay n Plan echt wel als een groot pluspunt ervaren en daarom ben ik fan. En daarmee heeft Pay n Plan ook nog eens mijn klanten als fans, al is het indirect.

Dus… ben je nieuwsgierig geworden, blijf me dan op deze reis volgen. En vergeet niet om je aan te melden voor de nieuwsbrief en Pay n Plan te volgen op Insta of Facebook!

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN