De grootste kracht van Pay n Plan is dat het een simpele app is. Wellicht klinkt deze zin niet heel erg positief, maar juist omdat het geen Chinese menukaart is, zijn mijn klanten en ik fans. Daarom wil ik je in deze blog juist de kant van mijn klanten laten zien. Uiteindelijk heb je namelijk zonder klanten geen bedrijf, maar een hobby.

Toegankelijkheid voor klanten

Voorheen ging ik voor een all-in-platform. Hierin kon je naast je abonnementen en agenda ook nog eens schema’s maken en konden klanten hun voeding bijhouden. Uiteindelijk ben ik erachter gekomen dat je de helft van die functies niet nodig hebt. Het enige dat mijn klanten voor de bootcamp willen doen, is hun strippen kopen, dan wel een abonnement afsluiten en hun lessen beheren.

De interface van Pay n Plan maakt dit super gemakkelijk.

Gebruiksvriendelijke interface voor klanten

Voorheen moest ik een hele uitleg geven over de mogelijkheden van andere apps. Dat deed ik na de proefles, zodat mijn potentiële klanten thuis alvast konden snuffelen. Kwamen ze na die uitleg er niet uit, dan had ik zelf een video gemaakt waarin ik de app nogmaals uitlegde.

Nu meld ik ze aan voor Pay n Plan, stuur ik een uitnodiging per e-mail vanuit het systeem en komen 9 van de 10 klanten er zelf uit. Dat komt juist omdat er maar weinig mis kan gaan door de eenvoud van de app.

Je hebt uitgelichte producten en kunt gemakkelijk naar ‘de shop’ waarin je strippenkaarten en abonnementen kunt kopen. Je ziet de agenda waarin alle evenementen en lessen staan en als je voldoende credits hebt, kun je je gemakkelijk aanmelden en afmelden.

Er is nog een tab die mij afgelopen maand ook nog werk heeft bespaard. Namelijk die van ‘Mijn aankopen’. Sommige klanten kunnen namelijk hun sportabonnement declareren bij hun werkgever.  Voorheen moest ik de facturen van elke maand afzonderlijk downloaden en per e-mail versturen. Nu kwam ik erachter dat mijn klanten daar dus zelf bij kunnen en dat geeft mij weer meer rust in mijn hoofd.

Verhoogde flexibiliteit in afspraken

Kijk, zoals ik in mijn vorige blog al omschreef, bepaal ik tot wanneer in- en uitschrijving voor een les gratis en vrijblijvend is. Natuurlijk was het in het begin even wennen voor mijn klanten dat ik twee grote aanpassingen heb gemaakt:

  • Hun strippen waren niet meer eindeloos geldig;
  • Zij kunnen zich tot 12 uur van tevoren gratis afmelden, anders kost het een strip.

Het vergde wat heropvoeding van de klanten die anders gewend waren, maar uiteindelijk zijn ze er gelukkig aan gewend en weten de nieuwe klanten niet beter.

Maar buiten deze twee regels om is alles mogelijk binnen de agenda. Mijn klanten kunnen oneindig wisselen van lessen, zoals het hen uitkomt. Dat is heel erg fijn.

Automatisering van herinneringen en follow-ups

Het laatste dat mijn klanten en ik heel erg fijn vinden zijn de automatische e-mails die gestuurd worden.

Het komt vaak zat voor dat een van mijn klanten zich heeft aangemeld voor een les, maar dat deze niet meer op haar netvlies staat. De herinnering voor de bootcamp is dan toch erg fijn. Er wordt namelijk automatisch een mailtje naar de klanten gestuurd dat zij vanavond een les hebben. Ik hoor heel vaak dat deze herinnering mijn klanten ‘redde’ voor vergeetachtigheid.

Hierdoor verbetert de communicatie automatisch. Men is van mij gewend dat ik heel gestructureerd ben rondom de bootcamp en deze automatisering zorgt ervoor dat dit gevoel versterkt wordt. Ik zeg win-win.

Ben je overtuigd?

Zonder klanten geen bedrijf. Maar wat het uiteindelijk veel leuker maakt, zijn happy klanten. Mijn klanten hebben wij ervan overtuigd dat ik nog lang bij Pay n Plan blijf. Want zij zijn tevreden met de eenvoud van het systeem.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Lees dan mijn vorige blogs of houd deze site in de gaten voor de volgende!

Blog Maria
Blog Maria 2
Blog Maria 3

Dus… ben je nieuwsgierig geworden, blijf me dan op deze reis volgen. En vergeet niet om Pay n Plan te volgen op Instagram of Facebook!

Jouw ledenadministratie en betalingen vlekkeloos geregeld?

VRAAG DE GRATIS DEMO AAN